divendres, 24 d’agost del 2018

Beneficis de la dieta mediterrània


L’entrada anterior ha estat destinada a mostrar la gastronomia valenciana, potser una de les millors del país, però ara el meu propòsit és il·lustrar els beneficis que comporta la dieta mediterrània.

Però, en què consisteix la dieta mediterrània?


La dieta mediterrània consisteix en la integració d’aliments sans i vitals per a la salut. Verdures, llegums, fruita, pescat, carns blanques, pasta, arròs i fruits secs formen part d’aquests aliments, acompanyats amb una copa de vi (amb moderació) i d’oli d’oliva. La gastronomia valenciana incorpora tots aquests aliments bàsics per a fer la dieta, i és recomanable fer cinc menjars diaris.

Aquesta dieta mediterrània es complementa amb la pràctica d’exercici físic i del clima mediterrani dels països i territoris que són banyats per la mar Mediterrània. L’objectiu és reduir el consum de carns i hidrats de carboni.

La dieta mediterrània té nombrosos beneficis per a la salut:

1-Disminueix el risc de patir obesitat, sobretot és recomanable per als més menuts.

2-Redueix la diabetis, una malaltia similar a aquelles cardiovasculars, amb una dieta rica en fruites, verdures i una dieta baixa en grassa.

3-Incrementa la memòria, a banda de mantenir sa l’organisme. La raó es troba a les fruites (les quals contenen vitamina C) i les verdures de fulla verda (amb antioxidants), tot allò es bo per al cervell.

4-Manté sa el cos. Amb una dieta rica en verdures i fruites, juntament amb l’exercici físic, el cos es mantindrà fort i saludable, a més d’afavorir el trànsit i la digestió.

I tu, fas la dieta mediterrània?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.