dijous, 2 d’agost del 2018

Presentació: càlculs per a una recepta valenciana


Bon dia a tots i a totes! Com he indicat a l’entrada, sóc Beatriz i estudie el curs de Capacitació de valencià a la UMH. A més a més, exerceix com a mestra de matemàtiques en un col·legi de Villena, encara que sóc especialista de PT.

En aquesta primera entrada del quadern de bitàcola volia parlar sobre allò en què consistiran les pròximes entrades.

En primer lloc, volia incidir en el nom de la unitat didáctica, així com el d’aquest blog: “Càlculs per a una recepta valenciana”.

En segon lloc, procediré a explicar el nom triat per a aquest projecte personal. El nom sencer “Càlculs per a una recepta valenciana” és una metàfora, ja que podem fer servir aquest blog per tal de calcular el temps que un castellanoparlant (o un valencianoparlant) pot prendre a l’hora de llegir aquestes entrades i d’assimilar tots els conceptes presentats a continuació, on aprendrà cultura i llengua valencianes, a més de reforçar aquells conceptes que hi tenia abans. A més a més, tot lector podrà conéixer els productes típics de la terra, i gaudir amb tots eixos ingredients, els quals ens fan distints però al mateix temps rics i orgullosos de ser valencians. En poques paraules, el respecte i la tolerància són les bases fonamentals per tal de crear convivència; çò és, la recepta.

En tercer lloc, les matemàtiques tindran una funció específica a l’interior del blog (i a la unitat didáctica, és clar), ja que les unitats de pes i massa ens serviran per tal de saber quines són les quantitats exactes a afegir a la recepta creada, en aquest cas, la paella. Els alumnes de 5è de Primària, a qui és dirigida la unitat didáctica, hauran de tenir cura amb els ingredients i aprendre també a apreciar els utensilis, les mescles i les varietats que hi ha.

Finalment, l’eix central del blog és el valencià. En el meu cas, com que sóc castellanoparlant, vull fer que els meus alumnes puguen estimar la seua llengua, encara que no siga la primera, com és el cas del castellà. A la Comunitat Valenciana se’n parlen dues, però a Villena només se’n parla castellà. Per això, el motiu d’aquest blog és reforçar els coneixements dels alumnes en la llengua valenciana, al mateix temps que aprenen vocabulari, gastronomia i història, tot amb l’ajuda de les matemàtiques, tan presents al sistema educatiu com a les seues vides.

Ja sabeu, si voleu aprendre valencià, acompanyeu-nos en aquest blog per tal de comprendre millor les nostres diferències, a més de respectar i d’aprendre les vostres. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.