dimecres, 22 d’agost del 2018

Recursos TIC per a aprendre valencià: Photopeach i Glogster


La nostra llengua també és activa a les xarxes socials. Com s’ha dit en anteriors entrades, el valencià cal parlar-se, escriure’s, escoltar-lo i llegir-lo. Ací us presentaré un parell de recursos TIC perquè pugueu mostrar els vostres alumnes a treballar en valencià.


-Photopeach: programa on pots crear un vídeo. Cal fer una presentació completa i breu mitjançant fotografíes diverses i inclús d’un àudio per tal de fer una activitat de promoció lectora (per exemple, per al Dia de la Dona), o d’altres temes adients. Seguint el exemple, pots triar una autora de la literatura valenciana o catalana i fer-ne una presentació. Cal donar-se d’alta en el lloc, i triar l’opció de debades. Cal fer una presentació mínima de dotze fotografíes, ja que l’opció máxima és de trenta fotografíes (per a usuaris no Premium). A continuació, cal triar una música per al vídeo. A la finalització del vídeo, cal omplir-lo amb tres preguntes bàsiques per saber si el receptor hi ha parat atenció. Finalment, cal desar els canvis i copiar la URL. Hi ha un tutorial on ho explica tot, a més d’exemples. Hi ha dos inconvenients el primer, que l’únic idioma en què està és en anglés; el segon, que no es pot descarregar el vídeo juntament amb la música, a causa dels drets d’autor.



-Glogster: programa amb què pots crear un mural o pòster. Cal fer una presentació sencera per tal que combine eines diferents digitals en relació amb un contingut de llengua i literatura, encara que també pots utilitzar-lo per crear d’altres. En primer lloc, cal enregistrar-se i seguir els passos per crear el pòster. Una vegada fet, cal desar els canvis i copiar l’enllaç. Hi ha un tutorial on ho explica tot. També n’hi ha, d’exemples. Els inconvenients són els següents: no es pot editar després dels dies assenyalats si no eres client Premium, hi ha pocs dissenys a triar, i l’únic idioma en què està és en anglés.

Si voleu, feu que els alumnes demostren que són capaços de fer una presentació a classe seguint els passos indicats amb aquests programes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.