dijous, 23 d’agost del 2018

Elaboració d’una paella valenciana


El plat típic més conegut de la Comunitat Valenciana és la paella valenciana. Hi ha nombroses receptes a l’Internet, així que he intentat cercar una que fóra fàcil de fer per als nostres alumnes, a mode d’exemple, perquè els ajude els seus pares a casa.

La següent recepta ha estat triada entre moltes altres, l’enllaç de la qual és el següent:

Ingredients i quantitats a posar:

-500 g. d’arròs (a poder ser de la marca Bomba)
-800 g. de pollastre trossejat
-600 g. de conill trossejat
-250 g. de mongetes verdes
-200 g. de garrofó fresc (varietat de mongeta blanca, típica de València)
-100 g. de tomaca triturada
-150 cl. d’oli d’oliva
-1 cullerada de pebre vermell dolç en pols
-Safrà
-Sal
-Aigua

Així, caldrà seguir els passos indicats per a la seua elaboració:

-El primer de tot, cal anivellar la paella perquè l’arròs quede distribuït i bulla per igual, abocant l’oli al centre de la paella.

-En segon lloc, encendrem el foc i esperarem que l’oli estiga calent perquè puguem fregir la carn. Per a això, estendrem l’oli pel fons del recipient amb la finalitat que no es creme.

-En tercer lloc, daurarem lentament al foc el pollastre i el conill, totalment plens de sal, i els donarem la volta. Tota la carn ha d’estar perfectament daurada. Després, llevarem la carn i fregirem la mongeta verna, la qual haurà de ser ben fregida però sense cremar-la, i donarem nombroses voltes a aquesta verdura.

-A continuació, la tomaca triturada será afegida i sofrita, separant la verdura cap als extrems.  Un cop fets tots aquests ingredients els remourem i deixarem sofregir-los tots uns instants.

-Després, afegirem el pebre vermell dolç i el remenarem ràpidament, perquè no es creme, i afegirem el doble d’aigua que d’arròs a la paella.

-Més endavant, posarem safrà i el garrofó, a més de posar-hi sal, el punt de la qual ha de tenir un tast fort.

-Quan la sal arribe al punt d’ebullició, deixarem la paella uns cinc minuts més a foc viu, abans d’afegir l’arròs, el qual será repartit per tota la paella.

-Posteriorment, canviarem les mesures del foc: 5 minuts a foc fort, 5 minuts a foc mig i 10 minuts a foc mínim; és a dir, l’arròs será cuit al voltant de 20 minuts. No és recomanable sobrepassar els vint minuts.

-Finalment, l’arròs quedarà sec, i caldrà esperar uns quants minuts abans de servir la paella.


Que n’aprofite!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.