El plat típic més conegut
de la Comunitat Valenciana és la paella valenciana. Hi ha nombroses receptes a
l’Internet, així que he intentat cercar una que fóra fàcil de fer per als
nostres alumnes, a mode d’exemple, perquè els ajude els seus pares a casa.
La següent recepta ha
estat triada entre moltes altres, l’enllaç de la qual és el següent:
Ingredients i quantitats
a posar:
-500 g. d’arròs (a poder ser
de la marca Bomba)
-800 g. de pollastre
trossejat
-600 g. de conill
trossejat
-250 g. de mongetes verdes
-200 g. de garrofó fresc
(varietat de mongeta blanca, típica de València)
-100 g. de tomaca
triturada
-150 cl. d’oli d’oliva
-1 cullerada de pebre
vermell dolç en pols
-Safrà
-Safrà
-Sal
-Aigua
Així, caldrà seguir els
passos indicats per a la seua elaboració:
-El primer de tot, cal anivellar
la paella perquè l’arròs quede distribuït i bulla per igual, abocant l’oli al
centre de la paella.
-En segon lloc, encendrem
el foc i esperarem que l’oli estiga calent perquè puguem fregir la carn. Per a
això, estendrem l’oli pel fons del recipient amb la finalitat que no es creme.
-En tercer lloc, daurarem
lentament al foc el pollastre i el conill, totalment plens de sal, i els
donarem la volta. Tota la carn ha d’estar perfectament daurada. Després,
llevarem la carn i fregirem la mongeta verna, la qual haurà de ser ben fregida
però sense cremar-la, i donarem nombroses voltes a aquesta verdura.
-A continuació, la tomaca
triturada será afegida i sofrita, separant la verdura cap als extrems. Un cop fets tots aquests ingredients els
remourem i deixarem sofregir-los tots uns instants.
-Després, afegirem el
pebre vermell dolç i el remenarem ràpidament, perquè no es creme, i afegirem el
doble d’aigua que d’arròs a la paella.
-Més endavant, posarem
safrà i el garrofó, a més de posar-hi sal, el punt de la qual ha de tenir un
tast fort.
-Quan la sal arribe al
punt d’ebullició, deixarem la paella uns cinc minuts més a foc viu, abans d’afegir
l’arròs, el qual será repartit per tota la paella.
-Posteriorment, canviarem
les mesures del foc: 5 minuts a foc fort, 5 minuts a foc mig i 10 minuts a foc
mínim; és a dir, l’arròs será cuit al voltant de 20 minuts. No és recomanable sobrepassar
els vint minuts.
-Finalment, l’arròs
quedarà sec, i caldrà esperar uns quants minuts abans de servir la paella.
Que n’aprofite!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.