dissabte, 25 d’agost del 2018

Matemàtiques lúdiques: "Lord of Maths"


A la nostra unitat didàctica, hem fet tots els possibles perquè l’alumnat puga aprendre valencià, cultura i gastronomia amb les matemàtiques. De fet, les matemàtiques són per tot arreu, ja que, igual que amb les paraules, no ens saben comunicar sense números. Per això, havia pensat que seria bona idea ensenyar els alumnes valencià mitjançant les matemàtiques, al mateix temps que es divertien amb operacions i càlculs, i aprenien a cuinar i vocabulari de la terra.

L'article 'Lord of Maths' un proyecto para ludificar las matemáticas m’ha inspirat per crear d’altres disciplines lúdiques, perquè pense que les matemàtiques són vitals per al desenvolupament de cada individu. Repassem: des de xicotets comencen a sumar amb els dits de la mà, quan passen a l’educació primària també saben restar, i a tercer i quart ja han aprés a multiplicar i dividir, a més de saber què són els fàctors múltiples i els divissors. Ja a l’etapa secundària es complica tot amb les equacions i d’altres operacions, però allò bàsic ja l’han assolit, per això cal inculcar la importància de les matemàtiques amb jocs i operacions per tal que treballen la ment.

El projecte de l’article, anomenat “Lord of Maths” (“Senyor de les Matemàtiques”) incita a perdre la por a les matemàtiques i a motivar l’alumnat de Secundària. A la nostra etapa, malgrat que no siga Secundària, també seria interessant crear algun joc per tal de motivar els alumnes. Aquest aprenentatge interactiu indica que les matemàtiques serveixen per a tot (cosa real i natural, ja que són per tot arreu i presents al llarg de la nostra vida), i el docent els evoca a practicar-les amb reptes varis per tal de derrotar el malvat vilà. La motivació és espectacul·lar, ja que així els alumnes podrien conéixer els poders i secrets de les matemàtiques, a més d’obtindre un punt a la nota final. Amb això, només cal afegir un signe d’emoció i de gràcies, ja que així sabem que les matemàtiques poden ser una font de sabiduria i de misteri que amaga uns poders que sols uns pocs privilegiats hi poden accedir.

En conclusió, podríem prendre aquesta història com a model d’aprenentatge extraescolar i practicar-lo a l’aula per tal de motivar els alumnes i de fer interessant l’àrea de les matemàtiques. 💗

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.