dijous, 23 d’agost del 2018

La gastronomia valenciana


A l’anterior entrada hem vist com s’elabora una paella valenciana. En el següent vídeo podeu veure la resta de plats típics que tenim a la Comunitat Valenciana:



Ací teniu l’entrada on explicava com elaborar una gatxamiga (La gastronomia de Villena: elaboració del triguico i d'una gatxamiga), i ara penjaré els plats típics que hi ha a la resta de la comunitat.

Bullit valencià: plat ben comú elaborat amb fruites i verdures provinents de l’Horta valenciana, com la safanòria, les creïlles, seba, fesols, aigua, oli d’oliva, sal i inclús amb maionesa.


Clòtxines al vapor


All-i-pebre d’anguila: tipus de salsa utilitzada per a cuinar pescats, on es necessita 1 kg. d’anguiles, 1 got d’oli d’oliva, 2 caps d’alls, 1 cullerada de pebre roig, 1 guindilla, creïlles i aigua.


 Allioli: tipus de salsa feta d’alls picats debatuts amb oli. És un mot compost d’all i oli.


 Varietat d’arrosos (arròs negre, arròs caldós, fideuà, arròs en costra, arròs amb fesols i naps)



Coques: dolços típics que es fan amb 500 g. de farina, 340 g. d’aigua, 10 g. de sal, 150 g. de massa i 2 g. de llevat. Depenent del lloc on estigues, contindran uns ingredients inserits o d’altres. Típiques les coques de la Canyada (Alacant), amb verdura.


Pastissets de moniato: dolços típics d’Alcoi, fets amb massa d’aiguardent i dolç de moniato. Per a preparar-los es necessita 1 kg. de moniats blancs, 500 g. de sucre, una cullarada de canyella i una mica de llimó ratllat.


 Orxata de xufa: beguda refrescant preparada amb aigua, sucre i xufes, a més d’ingredients que potencien la sabor, com canyella i llimó, servida acompanyada de fartons a mullar-los. Beguda típica de València.


Fartons: dolços típics d’Alboraia (València), semblant a un panet bla, dolç i aborbent amb què es mulla a l’orxata.


Torró de Xixona: famós torró fet a Xixona (Alacant)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.