A l’anterior entrada hem
vist com s’elabora una paella valenciana. En el següent vídeo podeu veure la
resta de plats típics que tenim a la Comunitat Valenciana:
Ací teniu l’entrada
on explicava com elaborar una gatxamiga (La gastronomia de Villena: elaboració del triguico i d'una gatxamiga), i ara penjaré els plats típics
que hi ha a la resta de la comunitat.
Bullit
valencià: plat ben comú elaborat amb fruites i verdures provinents
de l’Horta valenciana, com la safanòria, les creïlles, seba, fesols, aigua, oli
d’oliva, sal i inclús amb maionesa.
Clòtxines
al vapor
All-i-pebre
d’anguila: tipus de salsa utilitzada per a cuinar pescats, on
es necessita 1 kg. d’anguiles, 1 got d’oli d’oliva, 2 caps d’alls, 1 cullerada
de pebre roig, 1 guindilla, creïlles i aigua.
Coques:
dolços típics que es fan amb 500 g. de farina, 340 g. d’aigua, 10 g. de sal,
150 g. de massa i 2 g. de llevat. Depenent del lloc on estigues, contindran uns
ingredients inserits o d’altres. Típiques les coques de la Canyada (Alacant),
amb verdura.
Pastissets
de moniato: dolços típics d’Alcoi, fets amb massa d’aiguardent i
dolç de moniato. Per a preparar-los es necessita 1 kg. de moniats blancs, 500
g. de sucre, una cullarada de canyella i una mica de llimó ratllat.
Fartons:
dolços típics d’Alboraia (València), semblant a un panet bla, dolç i aborbent
amb què es mulla a l’orxata.
Torró
de Xixona: famós torró fet a Xixona (Alacant)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.